Ramazan ayının ilk gecesi ibadet

Ramazan'ın ilk gecesi şükür namazı nasıl kılınır?

Ramazan-ı Şerif'in ilk gecesi mümkünse bir tesbih namazı kılınmalı ve hatmi enbiya yapılmalıdır. Bir de bu geceye mahsus kılınacak iki rekatlık şükür namazı vardır.

Ramazanı şerifin ilk gecesi teravih namazı da kılınır ancak teravih namazı yatsı namazından sonradır. Şükür namazı ise akşam ile yatsı arasında yani akşam namazının peşine kılınır!

Bu şükür namazı, Şaban'ın son gününü Ramazanın ilk gününe bağlayan gece,Ramazanı şerifin ilk akşamı olması itibarıyla, akşam ile yatsı arasında kılınır.

Bu iki rekatlık teşekkür namazına şöyle niyet edilir: "Ya Rabbi,Ramazan'ı şerif ile müşerref kıldığın için..."Allahü Ekber.."

Namaz içinde birinci rekatte, 1 fatiha 1 kevser (inna a'tayna)
ikinci rekatte, 1 fatiha 1 ihlası şerif (kulhü vallahü ehad) okunur.

Ramazan ayının ilk gecesi ibadetin önemi!..



Ramazanı Şerifin ilk gecesi öyle bir gecedir ki, Allahü Teala Ramazan-ı şerifin ilk gecesinin sabahı geceyi ibadetle geçirenlerden bağışlanmamış hiç kimse bırakmaz.

İbni Abbas'(r.a.)dan rivayet edilen Hadis'i şerif'de: Ramazan-ı şerif ayının ilk gecesi, Arşın altından bir rüzgar eser. Ona: "Mesire" denilir. Cennet ağaçlarının yaprakları ve kapılarının halkaları hareket eder.

İşitenlerin kendisinden daha güzelini işitmediği bir ses duyulur. Huriler cennetin şerefeleri üzerine çıkıp: "Allah-ü Teala'dan bizi isteyen yok mu? Bizi ona versin. "Derler. Sonra "Ya Rıdvan! (cennetin bekçisi) Bu gece hangi gecedir?" diye sorarlar. Rıdvan: "Ey Huriler! Bu gece Ramazan-ı Şerif'in ilk gecesidir. " Der.